עולם התזונה לפני מהפכה? שיטת התזונה שתלמד אותך לאכול כל מה שתרצי ועדיין לרדת באחוז השומן

יש לנו נטייה להצהיר על הרבה החלטות, יעדים ומטרות במהלך החיים ובמיוחד לאחר חגים או לאחר סיום תקופה בחיים (לאחר הלימודים, צבא, טיול וכו') , אך לרוב היכולת שלנו לעמוד באותן החלטות, היא מוגבלת מאוד. מה היא הבעיה בעצם???קיבלנו את ההחלטה אבל עדיין לא הבנו מהי הדרך הנכונה

 

בעולם המערבי, יש המון פיתויים מסביב (ריחות המאפים בכל פינה/ עידן הטכנולוגיה- פלאפונים ומחשבים חדשים וכו')- והיום באמת יותר ויותר קשה לעמוד בפני פיתויים. אבל השאלה האם באמת צריך להיכנע לכל דבר? האם ישנה דרך לאכול ולהזרות. לאכול ולהינות ולהרזות?! ייתכן ויש.

 

עולם התזונה הוא עולם מאוד רחב ומגוון- גישות רבות, טענות, דיעות, מחקרים, שיטות ועוד אלב כאשר מדובר בירידה באחוז השומן, ישנו חוק אחד שהוא בל יעבור- ״גירעון קלורי״, כלומר כמות הקלוריות הנכנסות חייבת להיות קטנה יותר מאשר הכמות היוצאת. אפילו אם אכלתי עוגה שמכילה 1000 קלוריות אבל אני מוציא 2000, עדיין קיים גירעון קלורי. 

 

פליקס פלג, דיאטן קליני ומחבר הספר ״מותר הכל״ בא לשפוך מעט אור על הנושא:

 

״אנשים לא זקוקים לחינוך תזונתי. הם לא צריכים שיגידו להם שחסה זה בריא או שסוכר זה לא בריא. אני בא לעשות סדר בפגישות איתי ומסביר להם שאפשר לאכול הכל. עדיף לשאוך לבריא יותר- לא מטוגן, ללא סוכר, עשיר בסיבים אבל אם חייבים? אז תאכלו מה שיעזור לכם להתמיד״

״כל חייה בדיאטות על כל יום אימון של שעתיים ורק ירקות. עכשיו מתאמנת פחות, אוכלת כל מה שאוהבת- פיתה, לחמים, חמאת בוטנים וגם ארוחות פרועות והנה התוצאות. רק צריך ללמוד להקשיב לגוף״ פליקס פלג

 

נשמע מעניין. אתה יכול לתת דוגמא?

 

״כן בוודאי. למשל יש תפריט שאומר לך שבארוחת ערב את צריכה לאכול טונה בשמן ו-2 פרוסות לחם. אז תאכלי סלט טונה ואת הפרוסות לחם תמירי בבמבה למשל כי בא לך לנשנש משהו אחר כך. או אולי תמירי בפיתה כי זה טעים יותר או ועכשיו בכלל תחשבי שאני פרוע, אבל את יכולה להמיר את הלחם ב- 2 שורורת שוקולד חלב״

 

מה שאתה אומר שאני יכולה להגיד לך שאני רוצה סושי או פיצה ואתה יכול להגיד לך איך לשלב את זה בדיאטה שלי להרזיה?

 

״בדיוק! תגידי מה את אוהבת ואני מסדר לך ככה שתוכלי לאכול את זה ועדיין לרדת באחוז השומן. אני אשאף שתאכלי בריא יותר אבל אם תגידי לי - פליקס אני חייבת חייבת משהו מתוק או משהו בחוץ או פיצה כי הילדים אוכלים, אני אמצא את הדרך להכניס את זה לתפריט״

תשמע זה גאוני. אני גם עצמי עברתי כמה דיאטות וכל הזמן 2 לחם קל עם קצת גבינה או כפית חומוס ובעיקר אסור זה ואסור זה ואסור זה.

 

״את צודקת וזו הסיבה שאנשים רבים לא מצליחים בדיאטות! במקום להקשיב ללב ולנשמה שלהם, הם מנסים לגזור על עצמם טרנדים כאלה ואחרים מוזרים שלא מתאימים לה שתזונה זה במאמת דבר פשוט. את רק צריכה ללמוד להתאים לעצמך את הכמויות וללמוד לשלב ולגוון כל מה שאת אוהבת.״

״דוגמא לאדם שכל חייו בדיאטות וכשבא אלי מיואש אמרתי לו שבאמת אין סיבה לייאוש. רק שיגיד לי מה הוא אוהב ומה נוח לו לאכול ואני אדאג שהוא יאכל את זה.

ובאמת עם פיתה, שוקולד וחטיפי אנרגיה (גם כי הוא אוהב, גם כי נותן לו לנקות את הראש בסוף יום עבודה ארו וגם כי זה נוח), הוא כמעט 30 קילו פחות. ויודעת מה ההבדל הכי גדו? 

הוא בחר מה לאכול ולכן הוא גם ישמור על זה!״

 

וואו! תשמע זה מדהים. איך באמת זה עובד אצלך? איך תהליך נראה?

 

״אז תראי יש לי כמה אפשרויות. פגישות אצלי במשרד (אני יושב בבורסה ברמת גן), פגישות בוידאו או הסדנאות שלי. בכל אחת מהאפשרויות קודם כל אני לומד ומקשיב למי שמגיע. מה הכוונה?

 

לומד אותם. מי הם, מה הם, מה עברו בחייהם, איך נראה היום שלהם, אילו דיאטות עברו, מה אוהבים לאכול ומה לא. מה חייבים ביום שלהם בכדי להצליח. אני ממש לומד את הקשיים, את סגנון אורח החיים שלהם ורק אז לאחר שתחקרתי לעומק, אני יכול להחליט:

1.. מהי הכמות המואתמת להם (לרוב אומרים לי שאני נותן הרבה אבל אני טוען שהרוב חושבים שמגיע להם מעט מדי וזו הסיבה שלא מצליחים).

2. כיצד לשלב את הדברים הקריטיים שהם מרגישים שהם חייבים

3. מדברים על הארוחות המותרות, סופ״ש, מסעדות ויציאות מהשגרה

בעצם נותנים מענה לכל דבר ועם הזמן לומדים להתנהל ובכך לומדים ובונים תהליך.

 

בסדנאות כל זה קורה ומעבר:מעבר להתליך, ליווי וכו', יש הרצאה כל שבוע שבה אני מלמד נושא חדש אבל לא סתם הרצאות תזונה. אלו הרצאות שמלמדות כל אחד להפוך לתזונאי של עצמו. המטרה של ההרצאה היא לתת כלים מעשיים שיאפשרו לכל אחד להתנהל עצמאית. 

וכמובן שיש את כוח הקבוצה. קבוצה שדוחפת, חיה ונושמת תזונה ומסגרת בכדי חד משמעית להצליח.״

 

איך נרשמים לדבר כזה? נשמע מעניין בטירוף! 

 

לסדנה ניתן להירשם כאן דרך הלינק. 

לגבי פגישות ניתן לפנות אלי בעמוד הפייסבוק שלי ולהשאיר לי פרטים :)

 

אפשר לשאול כמה סדנה כזאת עולה? כי לפי מה שאתה מתאר עם מה שאתה מציע, הלימוד, הליווי, התפריט המגוון- נשמע כמו משהו מאוד יקר

 

״אז דווקא לא. כי אני מאוד נהנה מהסדנאות ולמרות שהן מוגבלות בכמות האנשים, אני לוקח רק 697 על סדנה שכזאת ל- 5 שבועות. ולמרות שבמקומות אחרים, סדנאות עולות אלפי שקלים בכדי לקבל תפריט מונוטוני וזהה לכולם, אני מאמין שזה מחיר הוגן. אולי כי אני פשוט נהנה להעביר אותן״

 

אנחנו חיים בעולם אין סופי של גישות תזונתיות, טרנדים תזונתיים ומרוב גישות הלכנו לאיבוד וכבר שכחנו מה אנחנו רוצים וצריכים. ייתכן ויש פה שינוי וגישה חדשה לחלוטין ששוברת את עולם התזונה?

בקרוב נדע. 

לפרטים על הסדנה הקרובה של פליקס ניתן להשאיר פרטים כאן.